petak, 13. rujna 2013.

FONDACIJA TUZLANSKE ZAJEDNICE U M.Z. PROKOSOVIĆI

13.09.2013. god
                          -Danas je u Mjesnu zajednicu dolazila Fondacija Tuzlanske zajednice.Cilj projekta Fondacije,a u režiji Udruženja žena "SRCE I DUŠA" te Vijeća mjesne Zajednice Prokosovići jeste izvođenje projekta oko ponovnog pokrivanja Doma kulture Prokosovići.


-Cilj Fondacije jeste uključivanje građana M.Z. Prokosovići u samo izvođenje projekta, te na taj način poticanje građana na poboljšanje životne sredine kao i okupljanje  građana na zajedničko druženje i rad.

-Dio sredstava za izvođenje projekta bi finansirala sama fondacija koja je u saradnji sa nekim Fondacijama iz Njemačke,jedan dio bi finansirala Opština Lukavac,a preostali dio Mjesna zajednica Prokosovići te građani kroz svoj rad i trud.

-Cilj samog projekta jeste uređenje Doma Kulture te kasnije i njenih prostorija,kako bi se ostvarila održivost već dovršenih projekata kao što su :
-Ambulant,koja će za koji dan biti otvorena,
-Prostorije Fudbalskog kluba Prokosovići,
-A u budućnosti obezbijeđivanje prostorija za Kulturno umjetničko društvo ,
-Predviđene izgradnje teretane za razvoj omladine i poboljšanje uslova treniranja F.C.Prokosovići te drugog. 



-A kroz ove ciljeve u konačnici sklanjanje naše mladeži sa ulice i obezbijeđivanje zdravog mjesta za druženje,razvoj i sportske aktivnosti.
-Molio bi sve građane i prijatelje na Facebooku da podijele ovaj link i pogledaju i ostave komentar na našem Bloggu kako bi mogli procijeniti Zainteresovanost i odobravanje građana za ovaj projekat.

Unaprijed HVALA.

1 komentar: